Вибір Країни 2016

«Класична або сучасна –
є лише одна кухня ... смачна»
Поль Бокюз

21 березня 2018 року відбулася визначна подія у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу – Французька вечеря «Смак Франції / Goût de/Good France».

Успіх минулих років – адже уперше акція «Смак Франції/Good France» відбулася у 2015 році за ініціативи Міністерства Європи і закордонних справ та шеф-кухаря Алена Дюкасса – став запорукою її проведення і в цьому році. Її мета – якомога ширше познайомити з особливостями французьких традицій приготування та прийому їжі. Цей міжнародний захід бере свій початок з моменту внесення французької кухні до списку Світової нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

У рамках однієї вечері понад 3000 шеф-кухарів на 5 континентах одночасно відсвяткують незмінність традицій французької кухні, яка надихається спільними цінностями: радість спілкування та отримання задоволення від прийому їжі з турботою про планету та власне здоров’я.

В Україні – як у столиці, так і в інших обласних центрах (Дніпро, Одеса, Харків, Львів, Рівне, Івано-Франківськ) – участь у цій прекрасній акції візьме 21 ресторан, який пропонуватиме своїм відвідувачам з 16 до 25 березня 2018 р. меню за французькими рецептами. Почесним гостем цьогорічного «Смаку Франції/Good France» стане зірковий шеф-кухар Крістоф Грожан, який прибуде до України разом зі своєю командою з Grand Hotel Thalasso & Spa (Сен-Жан-де-Люз).

У фокусі «Смаку Франції/Good France»-2018 – кулінарне мистецтво французького регіону Нова Аквітанія. Майстерня з виробництва вишуканих французьких вин з центром у місті Бордо, яке стало світовим брендом цілого регіону, вона має безліч інших кулінарних цікавинок. Продукти з Нової Аквітанії будуть використані в меню низки ресторанів у Франції та за кордоном.

Уже вдруге в затишному ресторані Львівського професійного коледжу вшановувати неповторну французьку кухню. Для приготування цієї урочистої вечері були запрошені партнери коледжу з Франції міста Сант-ШелідаПшер. Делегацію очолив директор ліцею «СакреКьор» місьє Рібер Жакі. До нас завітали педагоги шеф-кухарі: місьє Ості Фабріс, місьє Арнель Седрік та студенти: Клемо Олє, Ензо Савурні.

Побувала на урочистій вечері і Жанін Леско, голова асоціації «Галіція Коломбо», яка активно й зацікавлено допомагає коледжу розвивати партнерські стосунки між навчальними закладами.

На святі французької кухні мали честь вітати почесних гостей: Почесний консул Франції в Україні – Данило Ярема із колегами; Директор Французького Альянсу у Львові – місьє Ніколя Фасіно разом із працівниками Альянсу.

Франція – країна вишуканих манер, витонченої культури і відмінного смаку.

Саме французька кухня завжди була прикладом досконалості в кулінарному мистецтві. Увазі гостей свята Директор ліцею «СакреКьор» місьє Рібер Жакі представив страви у виконанні наших гостей – французьких шеф-кухарів і студентів, а також студентів Львівського професійного коледжу.

Директор коледжу Ганна Федорівна Балущак радо вітала гостей свята і побажала всім присутнім приємно провести час та поринути в незабутню атмосферу великої французької кухні.

Неповторну атмосферу створювали французькі мелодії від наших гостей – львівських артистів.

Bon appétit!

Мельничук Т.П., методист
ua.ambafrance.org/Smak-Franciiyi-Gout-de-Good-France-16-25-bereznya-2018